Kachna pižmová
Tento druh kačen pochází z Jižní a střední Ameriky, kde dosud žije divoce. Hnízdí hlavně v dutinách stromů a v prohlubních na stromech. Na hnízdo nepřináší žádný stavební materiál, jen ho vystelou prachovým peřím z hrudi. Velmi dobře létají a také šplhají, obě tyto schopnosti si zachovaly i po dlouhých letech v domácím chovu. Kachny patří mezi první domestikované ptáky, pro potravu se chovají již 4500 roků. Společně s husami a labutěmi se zoologicky řadí mezi vrubozobé. S výjimkou Antarktidy žijí vrubozobí na celém světě.
Původní zbarvení je černé se třpytivě kovovým zeleným leskem. Chovem byly vyšlechtěny kachny zbarvené černobíle, kdy černá a bílá se nepravidelně prolínají a čistě bílé. Typické je pro pižmové kachny neopeřené okolí očí a zobáku, kolem kterého vyrůstá výrazná bradavičnatá kůže, zvláště je patrná u kačerů a starých jedinců. Kačeři jsou podstatně větší a těžší než kačeny. Kačer dosáhne váhy 4 až 5 kg, kačena 2,5 až 3 kg.
U pižmových kačen sedí na hnízdě jen samice, ale u všech vrubozobých to tak není. Sedí na vejcích
Kachna pižmová na rozdíl od kachny divoké v zajetí nevytvořila pravé plemena, spíše se jedná o barevné rázy. Chová se v těchto barevných rázech:[1]

bílá
černá
divoká (černé s bílou ploškou na křídelních krovkách)
modře divoká
perlově šedě divoká
levandulově divoká
levandulová
hnědá
černá sedlatá
hnědě sedlatá
modře sedlatá
strakatá
žíhaná
Kachna pižmová
Kachna pižmová
Kachna pižmová
Kachna pižmová
Kachna pižmová chovný kačer s kačenkami
Kachna pižmová chovný kačer s kačenkami
Chovný kačer pižmový modrý
Chovný kačer pižmový modrý
CHovné hejno kachen pižmových
CHovné hejno kachen pižmových
kačenky.jpg
dd10.jpg
1005774_685413368141309_1312860496_n.jpg
+,,,,.jpg
011.jpg
73516_685413878141258_955566685_n.jpg
969625_690777477604898_722674075_n.jpg
Editace stránek
Stránky zdarma
Stránky systému Webgarden
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one